duurzame energie
Zo investeert u slim en rendabel in duurzame energie Artikel BNP Paribas Fortis.
Nochtans wegen die zwaar door op het budget. Door te investeren in duurzame energie slaat u twee vliegen in één klap: een kostenbesparing én goed risicobeheer. In een crisisperiode is het belangrijk de kosten te drukken, dat geldt ook voor de energiekosten.
Energiebronnen MilieuCentraal.
Duurzame energiebronnen als zon, wind en aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot. Ander voordeel is dat deze energie nooit opraakt. Dit in tegenstelling tot kolen, olie en gas. De verbranding van deze fossiele brandstoffen draagt sterk bij aan klimaatverandering.
Duurzame energie RTC Limburg.
Om te voldoen aan de doelstellingen van de Eu-richtlijnen rond klimaat en energie zet België onder andere in op duurzame elektriciteitsproductie uit zonne en windenergie. Terwijl kleinschalige PV-installaties reeds ingeburgerd zijn, moet de markt van de kleine en middelgrote windturbines KMWT nog opengebroken worden.
Welke hernieuwbare energie kiezen voor je nieuwbouw? Hernieuwbare energie Livios.
Wat is voor jou de beste keuze? Bart Bode van de Organisatie voor Duurzame Energie geeft vier tips. Start bij het ontwerp. Bart Bode ODE Vlaanderen: Fotovoltaïsche" panelen, een zonneboiler, pelletskachel of warmtepomp liggen voor de hand. Onderzoek ook andere mogelijkheden."
Hernieuwbare energie: een duurzame mythe Doorbraak.be.
Hernieuwbare energie: een duurzame mythe. 22 juli 2017 Jan Jacobs. In weerwil van de dagelijkse hoeraberichten uit China en andere exotische landen, leveren hernieuwbare energie zoals wind en zonne-energie vandaag niet eens 1% van alle energie die de mensheid nodig heeft.
Hernieuwbare energie: de mogelijkheden op een rijtje Daikin.
De normen voor hernieuwbare energie worden almaar strenger. Wie vandaag een huis bouwt of verbouwt, moet minstens een E-peil dat de energieprestaties van een woning weergeeft van 60 halen en is verplicht om gebruik te maken van duurzame energiebronnen. Energie afkomstig uit de lucht, de grond of de zon is milieuvriendelijk en goed voor je portemonnee.
Hernieuwbare energiebronnen.
Daarom heten ze in de praktijk eindige bronnen: als ze op raken, kunnen we niet wachten op de vorming van nieuwe olie, aardgas of steenkool. Ander voordeel is dat bij de productie of omzetting van duurzame energie netto geen CO2 vrijkomt.
99 procent hernieuwbare energie in Costa Rica MO Magazine MO.be.
Groene energie in Centraal-Amerika. 22 februari 2017. C osta Rica bereikte de voorbije jaren een wereldprimeur: het hele jaar door werden er zo goed als geen fossiele brandstoffen verbrand voor energieproductie. Al dertig jaar bestaat de energiematrix van Costa Rica voor meer dan 80 procent uit hernieuwbare energiebronnen, in 2016 was dit 99 procent, zegt Victor Umaña, directeur van het Latijns-Amerikaans Centrum voor Competitiviteit en Duurzame Ontwikkeling CLACDS.

Contacteer ons